PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με βροχές


Βελτιωμένος καιρός στα βόρεια και γρήγορα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά, βαθμιαία όμως από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Καιρός: Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις
βραδινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυόμενη στο Ιόνιο το απόγευμα σε 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο, άλλα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Leave a Comment