PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με βροχές


Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται σήμερα στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες – πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές – στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1.000 μέτρα). Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιονίου μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιονίου τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο καταιγίδες τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019

Καιρός: Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτης, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωινές στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί καταιγίδες τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Χαλάει ο καιρός

Peristeri News

Leave a Comment