PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες


Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, που από το αργά απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (πάνω από 1000 μέτρα). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα βόρεια και από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και κυρίως τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στις βόρειες Κυκλάδες. Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα και από τα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 7 τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Καιρός: Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα γίνει αισθητή κυρίως στα βόρεια (της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου). Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Leave a Comment