PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες


Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και τα νότια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές μέχρι νωρίς το απόγευμα. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, όπου πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα στη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αρχικά τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και τις βραδινές ώρες θα φθάσουν πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν και στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και, μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στο Αιγαίο καταιγίδες. Στα υπόλοιπα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με λίγες τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment