PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες


Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα νοτιοδυτικά και τα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρη βελτίωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και κυρίως στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις προμεσημβρινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και από τις βραδινές ώρες κατά τόπους στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και τα νότια πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, που γρήγορα στα δυτικά και αργότερα στα ανατολικά, θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Leave a Comment