PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες


Αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως από το απόγευμα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται από αργά το απόγευμα στα ορεινά (σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 1000 μέτρων).
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στο Ιόνιο νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Καιρός: Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και βελτίωση από το απόγευμα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment