PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις, βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις


Στα βόρεια γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μετρά). Τα φαινόμενα γρήγορα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 08 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 09 βαθμούς Κέλσιου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν πάλι νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Θρακικό τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 09 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Μέχρι το μεσημέρι από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Leave a Comment