PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις αυξημένες από το βράδυ βροχές


Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7, που θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια. Από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 και τη νύχτα στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα απο τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αρχικά της Θεσσαλίας και βαθμιαία στα υπόλοιπα, κατά τόπους πυκνές τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές:
α) Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.
β) Στις Κυκλάδες, την Κρήτη μέχρι το απόγευμα και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
γ) Κατά διαστήματα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα δυτικά και νότια νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment