PeristeriNews.gr
Υγεία

Νερό με λεμόνι: Τα απίστευτα οφέλη του στην υγεία και την ομορφιά


Έχετε δοκιμάσει ποτέ νερό με λεμόνι; Μάθετε ποια είναι τα απίστευτα οφέλη του στην υγεία και την ομορφιά.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι ιδιότητες του λεμονιού είναι πάρα πολλές για τον ανθρώπινο οργανισμό, επιδρώντας θετικά στην υγεία μας.

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να ξεκινάτε την ημέρα σας πίνοντας λεμόνι, ωστόσο διαβάζοντας το τι μπορεί να χαρίσει στον οργανισμό σας, σίγουρα θα σας κάνει να το ξανά σκεφτείτε, και να το εντάξετε στην καθημερινότητα σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λεμόνι θα πρέπει να το καταναλώνετε με ζεστό νερό ή και χλιαρό, ενώ θα πρέπει να προσέξετε και την ποσότητα του λεμονιού που θα πρέπει να καταναλώνετε. Λίγες σταγόνες λεμονιού αρκούν.

Που βοηθάει το ζεστό νερό με λεμόνι;

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ασκορβικό οξύ, όπως και όλα τα  εσπεριδοειδή. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος, ενώ το ασκορβικό οξύ βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.
  • Στο πεπτικό σύστημα: Το ζεστό νερό βοηθάει στην τόνωση του γαστρεντερικού, αλλά θεωρείται ότι το λεμόνι καθαρίζει το συκώτι, ενώ βοηθά στην έκκριση περισσότερων πεπτικών οξέων που βοηθούν στην πέψη.
  • Αποτοξινώνει: Το λεμόνι είναι ένα φυσικό διουρητικό, κάτι το οποίο σημαίνει ότι βοηθά στο να αποβάλλονται ευκολότερα οι τοξίνες από το σώμα. Επίσης, συμβάλλει στην παραγωγή περισσότερων ενζύμων που διεγείρουν το ήπαρ.
  • Εξισορροπεί το pH: Αν και το λεμόνι φαίνεται όξινο, είναι εξαιρετικά αλκαλικό και βοηθά στην εξισορρόπηση του pH. Ειδικά αν η διατροφή ενός ανθρώπου βασίζεται σε κρέας, τυριά και αλκοόλ. Είναι γνωστό ότι η ανισορροπία pH, οδηγεί τον οργανισμό στο να είναι πιο ευάλωτος στις ασθένειες.
  • Ισχυρός “σύμμαχος” ενέργειας: Ο συνδυασμός του ζεστού νερού με το λεμόνι ενυδατώνει το σώμα και οξυγονώνει το αίμα, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και απίστευτης ενέργειας στον οργανισμό μας. Τι καλύτερο λοιπόν από αυτό για το πρωινό μας ξύπνημα;

Διαβάστε περισσότερα στο womanblog.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment