PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από Ισραηλινά πυρά


Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανέφεραν παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές.

Το περιστατικό συνέβη στον καταυλισμό προσφύγων Καλάντια, κοντά στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, καθώς στρατιώτες κατεδάφιζαν το σπίτι ενός ενόπλου, ο οποίος σύμφωνα με το Ισραήλ, τον Ιούνιο σκότωσε έναν Ισραηλινό.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση στη διάρκεια της επιχείρησης κατεδάφισης του σπιτιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων και απαντώντας στον άμεσο κίνδυνο (οι στρατιώτες) πυροβόλησαν προς το μέρος τους…».

Από τις αρχές Οκτωβρίου παρατηρείται έκρηξη της βίας στην περιοχή με τουλάχιστον 14 Ισραηλινούς να έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 78 Παλαιστινίους, 45 εκ των οποίων, σύμφωνα με το Ισραήλ, πραγματοποίησαν ή επρόκειτο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Η έκρηξη βίας σε όλο το Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη έχει εν μέρει πυροδοτηθεί από τη διένεξη σχετικά με την πρόσβαση σε τοποθεσία στην Ιερουσαλήμ που θεωρείται ιερή τόσο για τους μουσουλμάνους, όσο και για τους Εβραίους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment