PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΝΔ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η υγεία


Το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής Σάμου έφεραν για συζήτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Αχαΐας και Αν. τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας και ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

Παράλληλα έθεσαν ερωτήσεις για τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει η μαιευτική κλινική του γενικού νοσοκομείου στο νησί, αλλά και για τη σοβαρή καθυστέρηση, ως προς την αποζημίωση ειδικών θεραπειών των παιδιών αλλά και ενηλίκων με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, από τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν οι δυο βουλευτές, από τους δύο παιδιάτρους του Νοσοκομείου ο ένας παραιτήθηκε από το Δεκέμβριο και η μοναδική πλέον παιδίατρος έχει λάβει αναρρωτική άδεια. «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περαιτέρω, γιατί η Παιδιατρική Κλινική χειρίζεται και τη Μαιευτική Κλινική. Υπάρχουν μάλιστα προγραμματισμένες καισαρικές που οριακά πραγματοποιούνται και ευτυχώς που δεν υπάρχουν επείγοντα περιστατικά για την παιδιατρική» τονίζουν.

Όπως αναφέρουν, η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει αποστείλει ενημέρωση και οδηγεί τους κατοίκους του νησιού στους ιδιώτες ιατρούς, ενώ οι οικογένειες των προσφύγων δε φαίνεται να έχουν τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός γιατί δεν μερίμνησε για την έγκαιρη πλήρωση των θέσεων παιδιάτρων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί.

Επίσης με δεύτερη κοινή ερώτησή τους επισημαίνουν πως παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, το Υπουργείο Υγείας «κωφεύει» στην ανάγκη αποζημίωσης ειδικών θεραπειών των παιδιών αλλά και ενηλίκων με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες από τον ΕΟΠΥΥ.

«Από τις 26.02.2019, δεν ισχύουν πια οι παλιές γνωματεύσεις, ενώ το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι πολύ επιβαρυμένο λόγω μη προηγηθείσας πιλοτικής εφαρμογής του και έτσι, συνήθως, μπλοκάρει και δε λειτουργεί! Επιπλέον, δεν υπάρχει σαφής οδηγία αναφορικά με το τι θα γίνει με παιδιά, εφήβους και ενήλικες που δικαιούνται ειδικών θεραπειών. Τέλος, πρόβλημα είναι ότι, όσοι έχουν γνωμάτευση μετά το νέο ΕΚΠΥ, απ’ το Νοέμβρη του 2018 και μετά, θα αποζημιωθούν με βάση τον νέο ΕΚΠΥ και όχι με ό,τι ίσχυε, ανεξάρτητα απ’ το ποσό που έχουν ήδη καταβάλει στους θεραπευτές», σημειώνουν

Και προσθέτει ότι για τους μήνες δε Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2019, θα γίνουν εκκαθαρίσεις, όμως τα χρήματα θα αργήσουν να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. «Σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, ο ΕΟΠΥΥ καθυστερημένα δεσμεύτηκε να λύσει κάποια από τα προβλήματα, χωρίς όμως ακόμη να έχει γίνει κάτι», υπενθυμίζουν και για το λόγο αυτό ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό ποιες άμεσες λύσεις θα δοθούν στο πρόβλημα που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες δοκιμαζόμενα από την οικονομική κρίση μέλη ευπαθών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment