PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται την πρωτιά σε δύο δημοσκοπήσεις


Ακόμα μια δημοσκόπηση δείχνει ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα μια δημοσκόπηση δείχνει ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά και την εταιρεία «Metrisi» η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ιδιαιτέρως μικρά ποσοστά, ενώ η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής. Πρώτο κόμμα είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος με 30,6%.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% και η ΔΗΜΑΡ με 1,6%.

Στην παράσταση νίκης για πρώτη φορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8% έναντι 22,9% της ΝΔ. Πριν από ένα μήνα το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά προηγείτο με 12 μονάδες διαφορά.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Α. Σαμαράς προηγείται με 10 μονάδες διαφορά του Αλ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ποσοστό 37,2%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 27,1%.

Στην ερώτηση ποια είναι η γνώμη σας για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 30,4% στις θετικές απόψεις, ο Αλέξης Τσίπρας 24,8%, ο Φώτης Κουβέλης 20,3%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 11,8%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 11,6%, ο Πάνος Καμμένος 10,8% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος 5,5%.

Στη δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής», o ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 23,2%. Ακολουθούν η ΝΔ με 21,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει ποσοστό 15,3%.

Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment