PeristeriNews.gr
Editorial

Να φύγει ο Ιανουάριος


Σε ασφυκτική πίεση βρίσκεται από την έναρξη του 2017 η αγορά, μιας και ο Ιανουάριος μπήκε με τον χειρότερο τρόπο για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Και δεν θα σταθούμε στις αλλαγές των ασφαλιστικών εισφορών που ακόμα δεν έχουν έρθει για να πάρουμε μια πρώτη γεύση αλλά στην «νεκρή» κίνηση της αγοράς.

Τα λίγα χρήματα του κόσμου χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των εορταστικών ημερών και ο Ιανουάριος έγινε αμέσως ο χειρότερος μήνας στα υπολογιστικά φύλλα έχοντας βαθύ κόκκινο χρώμα.

Πως μπορεί να αλλάξει αυτό; Σίγουρα οι εκπτώσεις μπορεί να προσφέρουν ευκαιρίες αγορών αλλά αν δεν υπάρχει το ρευστό δύσκολα κάποιος θα βγει να αγοράσει. Ακόμα και οι αγορές με πιστωτικές κάρτες και πολυάριθμες δόσεις αποπληρωμής έχει σταθερά αρνητικές τιμές λόγω της αβέβαιης κατάστασης.

Η μόνη λύση μικρής επανάκαμψης εστιάζεται στην αλλαγή του μήνα, κάτι που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και θα υπάρξει η δυνατότητα κάποιων αγορών.

Δεν συνεπάγεται όμως ότι όλοι θα τρέξουν για αγορές και σπατάλες αφού το 17’ προδιαγράφεται δυσκολότερο από τον προηγούμενο χρόνο και αυτό με τα φημολογούμενα νέα μέτρα ως εγγυήσεις για τους δανειστές.

Μαζί με την έλλειψη ρευστότητας των επαγγελματιών, στην αρχή του χρόνου γίνονται γνωστές και οι φορολογικές υποχρεώσεις τους, ένας ακόμα πονοκέφαλος για την τσέπη τους, που θα χτυπήσει την πόρτα τους το καλοκαίρι.

Όλα αυτά με την κατάσταση να παραμένει αβέβαιη και να βαδίζει στο άγνωστο χωρίς καμία διόρθωση των άδικων εισφορών στο Κράτος αλλά και χωρίς καμία υπόνοια ρύθμισης των οφειλών που κυνηγούν ουκ ολίγο κόσμο.

Πάντως η λέξη υπομονή, ακούγεται ακόμα από τα χείλη αρκετών και αυτό ίσως να δείχνει πως υπάρχουν οι απαραίτητες ανάσες για την διατήρηση της συνοχής της αγοράς.

Θα δείξει…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment