PeristeriNews.gr
Πολιτική

Να προσφέρουν υπηρεσία σε νοσοκομεία δηλώνουν βουλευτές – γιατροί


Έτοιμοι να επιστρέψουν στα νοσοκομεία δηλώνουν βουλευτές – γιατροί, μπροστά στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Με ένα μπαράζ επιστολών προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές δηλώνουν εθελοντικά πως είναι έτοιμοι να ξαναβάλουν ιατρική ποδιά.

Σχετικό αίτημα έχουν υποβάλει από τη Νέα Δημοκρατία οι βουλευτές Βασίλης Γιόγιακας, Χρήστος Κέλλας, Κωνσταντίνος Μπλούχος και Νεοκλής Κρητικός.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι βουλευτές – γιατροί δηλώνουν έτοιμοι να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σχετική επιστολή έστειλε στον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως «με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι βουλευτές-ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των ιατρών».

Οι βουλευτές-ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι οι: Γεροβασίλη Όλγα Ακτινοδιαγνώστρια, Ηγουμενίδης Νικόλαος Καρδιολόγος, Μάρκου Κωνσταντίνος Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Μιχαηλίδης Ανδρέας Ρευματολόγος, Μουζάλας Ιωάννης Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας, Ξανθός Ανδρέας Μικροβιολόγος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος Παθολόγος, Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος Δερματολόγος, Πολάκης Παύλος Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος, Τζούφη Μερόπη Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογία.

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Πουλάς σημειώνει πως «στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας που δίνει η χώρα μας, θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπροστά στον αόρατο εχθρό. Για το λόγο αυτό, κατόπιν συνεννόησής μου με τον Πρόεδρο της Βουλής και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνω ότι τίθεμαι εθελοντικά στη διάθεση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας στο οποίο υπηρετούσα μέχρι την εκλογή μου ως βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής».

Χθες επιστολή στον Κωνσταντίνο Τασούλα έστειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ και ΣΤ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος δηλώνει πως επιθυμεί να συμβάλει ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσε ή να ενταχθεί σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

Επίσης, από την Ελληνική Λύση ανάλογη πρόθεση εξέφρασε η Μαρία Αθανασίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment