PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Να μας πείτε τις δεσμεύσεις»


Για “κρυφή ατζέντα”, η οποία περιλαμβάνει και νέα μέτρα κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση η ΝΔ.

Για “κρυφή ατζέντα”, η οποία περιλαμβάνει και νέα μέτρα κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος σε δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπαρτ -ο οποίος κάνει λόγο για σειρά δεσμεύσεων “για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα περικοπών για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και εν μέρει για την Ιρλανδία- ζητεί να μάθει τι δεσμεύσεις ανέλαβε η κυβέρνηση για νέα μέτρα, στη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης Παρασκευής.

“Ζητάμε να μάθουμε αν θα υπάρχουν νέοι όροι και τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει η κυβέρνηση για νέα μέτρα. Ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ μιλά συγκεκριμένα για την Ελλάδα” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Απαντώντας σε εκτίμηση δημοσιογράφων για το ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Μιχελάκης απέρριψε αυτές τις εκτιμήσεις, τονίζοντας πως δεν δέχεται αφηρημένες έννοιες οι οποίες δεν προσδιορίζουν συγκεκριμένα πράγματα και οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από την κυβέρνηση με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Κατά Καρχιμάκη για τη φημολογία

Για “πολιτική αθλιότητα”, εξάλλου, κατηγορεί τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καχριμάκη, η ΝΔ για δηλώσεις του με τις οποίες εμπλέκει τη ΝΔ σε δημοσιεύματα που μιλούσαν για χρεοκοπία της χώρας.

“Όλα αυτά αποτελούν έσχατη πολιτική αθλιότητα, ο κ. Καρχιμάκης θα πρέπει να ανακτήσει πρώτα από όλα τη μνήμη του και να θυμηθεί τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ρουμπινί, εκείνον δηλαδή που επίμονα εξέπεμψε μήνυμα χρεοκοπία”, δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Πρωτοβουλία για την ασφάλεια των πυρηνικών

Το θέμα της ασφάλειας των σταθμών παραγωγής πυρηνικής ενέργειας θέτει σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ερώτηση που κατέθεσε χθες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Γιάννης Τσουκαλάς, με την οποία ζητά, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί για το αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την εξέλιξη των σχεδίων κατασκευής πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία και το αν προτίθεται να κάνει κάτι, ώστε να πιεστεί η Άγκυρα έτσι ώστε να συμμορφωθεί πλήρως με τα ευρωπαϊκά πρότυπα πυρηνικής ασφάλειας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τον ευρωβουλευτή και στο γεγονός ότι η Τουρκία προχωρά στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού, σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment