PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Να ανακληθεί η απόλυση του Νίκου Βουρδουμπά


Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου».

Σε Ανακοίνωση του ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» αναφέρει:

“Στις 8/12/2011 η διοίκηση της Ελληνογερμανικής σχολής στην Παλλήνη προχώρησε σε απόλυση του συναδέλφου και συνδικαλιστή δασκάλου Νίκου Βουρδουμπά.

Η εργοδοσία της σχολής υλοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ άσκησε με τον τρόπο αυτό πολιτική δίωξη σε έναν ακόμα αγωνιστή του ταξικού κινήματος.

Στόχος τους να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στα σχέδια τους, να εμποδίσουν την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής τους. Η απόλυση έγινε κατά τη διάρκεια εργάσιμης ημέρας, εν μέσω σχολικής χρονιάς κι ενώ ο συνάδελφος είχε υπογράψει διετή σύμβαση.

Η εργοδοσία απάντησε στην συνδικαλιστική και πολιτική δράση του συναδέλφου με μια απόλυση που έγινε λίγες μέρες μετά την πανεργατική απεργία της 1ης Δεκέμβρη 2011 (είχε προηγηθεί και η 48ωρη απεργία 19 και 20 Οκτώβρη), και για την οποία ο συνάδελφος πρωτοστάτησε για την επιτυχία της.

Έγινε μετά την άρνησή του να υπογράψει την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, που οι σχολάρχες προσπαθούν να επιβάλουν και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, πριν καν ψηφιστεί αντίστοιχος νόμος.

Το επιστημονικό του επίπεδο, η εργασιακή του ευσυνειδησία και η συνεπής αγωνιστική του πορεία και στάση, τον κατέστησαν αγαπητό στους συναδέλφους, γονείς και μαθητές, οι οποίοι για τους λόγους αυτούς απαιτούν την επαναπρόσληψή του.

Για να γίνει πράξη η απόλυση πρέπει να περάσει από το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής. Απαιτούμε από τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, αιρετά και διορισμένα να απορρίψουν ομόφωνα την απόλυση του συναδέλφου, να ζητήσουν την επαναπρόσληψή του. Απέναντι σε απόλυση συναδέλφου μόνο μία στάση υπάρχει: η απόρριψη της απόλυσης. Δε δικαιολογείται στο ελάχιστο καμία επιφύλαξη και πολύ περισσότερο διαφορετική στάση.

Σε περίπτωση που μέλος του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, αιρετός ή διορισμένος, ψηφίσει την απόλυση του συναδέλφου, προτείνουμε τη διαγραφή του από το Σύλλογο και την οριστική αποπομπή του από το σ.κ. των εκπαιδευτικών της Π.Ε.

Η κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι τραγική. Οι σχολάρχες αποθρασημένοι από την αντιλαϊκή θύελλα διαλύουν κάθε εργασιακό και οικονομικό δικαίωμα των εργαζομένων. Η εργασιακή ομηρία βασιλεύει.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ διαλύει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, για να εξασφαλίσει τα κέρδη του κεφαλαίου και να σώσει την Ε.Ε. και το καπιταλιστικό σύστημα.

Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο. Απειθαρχία, ανυπακοή, οργάνωση και ταξικός αγώνας παντού, για να φέρουμε τα πάνω κάτω. Αυτή είναι σήμερα η απάντηση.

Καμία εφεδρεία-απόλυση συναδέλφου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Να επαναπροσληφθεί τώρα ο συνάδελφος Νίκος Βουρδουμπάς!”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Leave a Comment