PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Δεν αρκούν οι βομβαρδισμοί για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος


Oι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν προκειμένου να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Oι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν προκειμένου να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που θα βοηθούσε είναι η περαιτέρω ενίσχυση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας από τις χώρες της Δύσης.

Οι ΗΠΑ ηγούνται των χωρών που μετέχουν στο διεθνή συνασπισμό ο οποίος διεξάγει αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους. Το ΝΑΤΟ ως διεθνής οργανισμός δεν εμπλέκεται, ωστόσο κράτη μέλη του συμμετέχουν στο συνασπισμό.

«Χαιρετίζω αυτήν τη (συμμετοχή) και νομίζω ότι είναι κάτι σημαντικό παρότι δεν πιστεύω ότι οι αεροπορικές επιδρομές μπορούν από μόνες τους να επιλύσουν το πρόβλημα» τόνισε ο επικεφαλής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε μία συνέντευξη Τύπου.

Σε μια άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι τους βομβαρδισμούς θα μπορούσε να συμπληρώσει η συνεργασία με την ιρακινή κυβέρνηση με στόχο να τη βοηθήσουν να αποκτήσει ισχυρότερες δυνάμεις ασφαλείας.

Ορισμένες χώρες της Δύσης έχουν στείλει στρατιώτες στο Ιράκ προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να παράσχουν συμβουλές στον ιρακινό στρατό, όμως οι χώρες αυτές διστάζουν να αναπτύξουν μάχιμες δυνάμεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της Βαγδάτης ζήτησε από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας αφού ο ιρακινός στρατός κατέρρευσε στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment