PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Νίκος Ζούτσος: “κ. Παχατουρίδη ακούστε τη φωνή και την αγωνία των εργαζόμενων”


Σε ανακοίνωση για το επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο προχώρησε και η δημοτική παράταξη, Ριζοσπαστική πρωτοβουλία Περιστερίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Ζούτσος, που υπογράφει την ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων «Να προσληφθούν οι εργαζόμενοι και να γίνει «ζωντανό» δημοτικό συμβούλιο γιατί υπάρχουν πάρα πολλά εκκρεμή ζητήματα με την έναρξη του σχολικού έτους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου, Νίκου Ζούτσου:

Ο κορωνοϊός λειτούργησε σαν καταλύτης στην πολιτική ζωή εκθεμελιώνοντας την άμεση δημοκρατία και υπονομεύοντας τα θεμέλια του κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού.

Δόθηκε έτσι η χαριστική βολή στη δυνατότητα των πολιτών να παρεμβαίνουν για όλα τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Δήμος Περιστερίου μετήλθε όλα τα παρελκυστικά, γραφειοκρατικά τερτίπια προκειμένου να αποφύγει την κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης, αλλά και σε κυβερνητικές αποφάσεις που συμπιέζουν τις λαϊκές ελευθερίες. Στη διάρκεια του εγκλεισμού δεν έγινε καμία συνεδρίαση, έστω και με τηλεδιάσκεψη.

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία με ελλιπέστατη προετοιμασία καθώς η στελέχωση των σχολικών μονάδων προσκρούει στην άρνηση της κυβέρνησης να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό (εκπαιδευτικούς αλλά και καθαρίστριες).

Η υποταγμένη τοπική αυτοδιοίκηση παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων και συχνά βασιλικότερη του βασιλέως ενώ ο υπουργός Εσωτερικών υπόσχεται άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαρισμού αλλά και εργαζόμενων, στους βρεφονηπιακούς στο δήμο Περιστερίου έγιναν ήδη παράνομες απολύσεις.

Εντυπωσιακή είναι η μεταστροφή  του νεοεκλεγέντος με την παράταξη της πλειοψηφίας προέδρου του ΟΠΑΑΠ.

Την απόλυτη ανάγκη για ανανέωση  των συμβάσεων του προσωπικού την «τροποποίησε» αποφασίζοντας την απόλυση τους.

Φυσικά η οβιδιακή μεταμόρφωση του πρώην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι τυχαία.

Το σύστημα Παχατουρίδη συνθλιβεί αντοχές και αντιστάσεις χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Θλίψη και οργή προκαλεί ο εμπαιγμός των μελών του ΟΠΑΑΠ στην υποτιθέμενη συνεδρίαση που αφορούσε την παραμονή των εργαζόμενων στις θέσεις τους.

Ο τυχοδιωκτισμός και το βυζαντινό παρασκήνιο σε όλο του το μεγαλείο.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 4/9 ματαιώθηκε καθώς ο, ευπρεπέστατος καθ’ όλα, πρόεδρος του Δ.Σ. ατυχώς υπέκυψε στις πιέσεις και δεν επέτρεψε να παρέμβει εκπρόσωπος των εργαζόμενων διακόπτοντας τη συνεδρίαση.

Ακολούθησε ανακοίνωση για νομιμοποίηση της απόφασης της διοίκησης αλλά και πρόσκληση για ΔΣ την Παρασκευή 11/9.. Δια περιφοράς..

Κύριε Παχατουρίδη εσάς πολιτικά βαραίνει η απόφαση για να αρθεί το αδιέξοδο.

Έχετε μια ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση και δεν θα πρέπει να ταυτιστείτε με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες αποφάσεις κατώτερων κυβερνητικών στελεχών και αυτοδιοικητικών υπαλλήλων.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπέδειξε το δρόμο. Εσείς πρέπει να ακούσετε την φωνή και την αγωνία των εργαζόμενων αλλά και των φορέων της πόλης.

Να προσληφθούν οι εργαζόμενοι και να γίνει «ζωντανό» δημοτικό συμβούλιο γιατί υπάρχουν πάρα πολλά εκκρεμή ζητήματα με την έναρξη του σχολικού έτους.

Στη δημοκρατία η πλειοψηφία διοικεί αλλά και η αντιπολίτευση ελέγχει.

Διαφορετικά η συγκεκριμένη επιλογή αμαυρώνει τη θητεία σας και εκθέτει συνολικά την τοπική αυτοδιοίκηση στους δημότες του Περιστερίου  που τόσο πολύ πιέζονται απ’ την οικονομική κρίση και τον COVID.

Υγ. Συνυπογράφω τις ενστάσεις της λαϊκής συσπείρωσης και του Βασίλη Μουκουβίνα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment