PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Νίκος Ζούτσος: Επιμένουμε στην πρόταση συνεργασίας


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ζούτσος, ως εκπρόσωπος της κίνησης «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία». Αναλυτικά:

«Επιμένουμε ενωτικά !

Μεθοδευμένες κι αθέατες κινήσεις αποκαλύπτουν, ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή φιλοδοξεί ν’ ανανεώσει το ραντεβού με την εξουσία και να συνεχίσει τον ιδεοληπτικό της κομπασμό για το ποσοστό των πολιτών που την εμπιστεύονται. Μακριά από τις ανάγκες των φτωχοποιημένων δημοτών, των χειμαζόμενων επαγγελματιών της πόλης, τις τεράστιες ελλείψεις στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και μάλιστα σε μέρες που οι ασθένειες σκοτώνουν κόσμο.

Με τη συναλλαγή να δίνει τον τόνο , αντί για τη διαφάνεια ! Ήδη συνεργασίες με πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου ανακοινώνονται, ενώ νομιμοποιήθηκαν και οι προ διετίας άτυπες προσχωρήσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση λεηλατήθηκε κι έμεινε μόνο η ευγενική απόρριψη πρότασης προσχώρησης συνεργασίας από ερίτιμη δημοτική σύμβουλο απεινή διώκτη της Διοίκησης στο παρελθόν..

Σ’ αυτή την πόλη, πολλοί είναι οι επίδοξοι “σωτήρες” της, φορώντας τα ερειπωμένα ενδύματα της αλαζονείας, της φιλαυτίας, της δοκησισοφίας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.. ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ… ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.. όπως διατείνονταν παλιότερα και ο κ. Παχατουρίδης. Μόνο που ο κ. Παχατουρίδης τους έδειξε το δρόμο μ’ έναν αυθεντικό τρόπο.. αυτοί περιφέρουν τη φιλοδοξία τους και μόνο.. στρατηγοί χωρίς σχέδιο και με στρατό προθύμων, συχνά επικίνδυνων.. Βέβαια, η ανεξαρτησία πάει περίπατο, όταν διαπραγματεύεσαι, να γίνεις ο εκλεκτός υποψήφιος περιφερειάρχης, πριν σε φάνε στη στροφή.

Όταν γίνονται περικοπές στα χρήματα των Δήμων και περιορίζονται οι δράσεις τους προς τους πολίτες, όταν το κυβερνητικό παρατηρητήριο ελέγχει το Δήμο κι εσύ δεν βγάζεις τσιμουδιά, όταν συμπολίτες μας χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς κι οι «εκλεκτοί σωτήρες υποψήφιοι Δήμαρχοι» σφυρίζουν αδιάφορα.

Μένουν τα σχήματα που έχουν ευήκοον ους στα κοινωνικά προτάγματα και με αγάπη για την πόλη και τους δημότες επεξεργάζονται θέσεις, ασκούν κριτική, διερευνούν δυνατότητες. Στην περίπτωση αυτή, δεν θα βρούμε επίδοξους σωτήρες, αλλά συλλογικότητες που επιδιώκουν συμπόρευση με φίλιες δυνάμεις και πολίτες δοκιμασμένους στους κοινωνικούς αγώνες, που με ανιδιοτέλεια καταθέτουν το λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους, για να ξαναγίνει το Περιστέρι, η πόλη που θέλουμε. Με σεβασμό στον πολίτη, τον εργαζόμενο, τη γυναίκα, το συνταξιούχο και τα δικαιώματά τους. Με σημαία την κοινωνική ισότητα, τη Δημοκρατία. Με ανυποχώρητο αγώνα, ενάντια σ’ όσους υπέθαλψαν και ζεσταίνουν ακόμα το αυγό του φιδιού, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Με πραγματική οικολογική συνείδηση και υπεράσπιση του πράσινου αλλά και του Ποικίλου Όρους απ’ τους ιερούς καταπατητές, χωρίς ν’ ανταλλάσσουν αυτή τη διάθεση με καλοπληρωμένες θέσεις με αντίστοιχους οργανισμούς και με κυβερνητικούς θώκους. Πολιτικά συνειδητοί, πολίτες στο Περιστέρι από διαφορετικές αφετηρίες,σε πείσμα των καιρών, αντιδρούν στη σχεδιαζόμενη μπουρναζοποιήση των γειτονιών. Τα σχέδια γι’ αναπλάσεις στη Σοφοκλή Βενιζέλου προμηνύουν εκδίωξη των κατοίκων κι επικράτηση κανόνων “άγριας νύχτας”. Για όλους εμάς, υπάρχουν περισσότεροι από δέκα λόγοι, για να καταψηφίσετε την απερχόμενη Διοίκηση. Όχι γιατί δεν παράγει έργο, αλλά επειδή το ενωτικό, φιλόδοξο εγχείρημα μπορεί να έχει τη συναίνεση των πολιτών που αμεσοδημοκρατικά, μπορούν να εκφέρουν την άποψή τους, να ελέγχουν την Διοίκηση, να προτείνουν, την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας κι αμφίδρομης σχέσης..

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ .. Επιμένουμε στην ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ χωρίς προαπαιτούμενα κι αποκλεισμούς.. Έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις ενωτικές και συζητήσεις, ΟΧΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, με σαφή στόχο τη συγκρότηση ενός ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ, όπου ΙΣΟΤΙΜΑ θα συμπορευτούν ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΕΙΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Όσοι κρυφτούν πίσω από προσχηματικές λογικές, αναλαμβάνουν την ευθύνη του κατακερματισμού δυνάμεων με αποστράτευση πολιτών. Με τη στάση τους διευκολύνουν, να παραμείνει η πόλη στην Διοίκηση Παχατουρίδη.

Σ’ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΨΑΞΑΜΕ ΖΕΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΟΦΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΘΩΚΟΥΣ. Στους εκλεκτούς σωτήρες των μνημονιακών κομμάτων, προβάλλουμε τη συλλογική μας πρόταση και στάση, κι αυτή είναι η ξεκάθαρη δική μας απάντηση !

Για να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στους κοινούς μας αγώνες …ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment