PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Νίκη της Εθνικής στο φιλικό με Καναδά


Σε διεθνή φιλικό αγώνα που διεξήχθη στη Λάρισα, η εθνική ομάδα των Ανδρών νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα του Καναδά με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, που ήταν ταυτόχρονα και το πρώτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα, σημείωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης, στο 63ο λεπτό.

Σε διεθνή φιλικό αγώνα που διεξήχθη στη Λάρισα, η εθνική ομάδα των Ανδρών νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα του Καναδά με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, που ήταν ταυτόχρονα και το πρώτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα, σημείωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης, στο 63ο λεπτό. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αναδείχθηκε μάλιστα και πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της συνάντησης.

Παρουσία περίπου 15.000 φιλάθλων που είχαν γεμίσει το “AEL FC ARENA”, ο Φερνάντο Σάντος έστειλε στον αγωνιστικό χώρο τους Σηφάκη, Τοροσίδη και Τζαβέλλα στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα, Μόρα και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της ελληνικής οπισθοφυλακής, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Νίνη στη μεσαία γραμμή και Σαλπιγγίδη, Λυμπερόπουλο, Φετφατζίδη στην επίθεση.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από μετριότητα, καθώς αρκετοί διεθνείς έδειχναν ανόρεχτοι, με αποτέλεσμα να λείψει ο ρυθμός και κατά συνέπεια οι καλές φάσεις. Στο 16ο λεπτό, από λάθος του Κατσουράνη η μπάλα πήγε στον Τζάκσον που σούταρε, για να κοντράρει ο Παπασταθόπουλος σε κόρνερ. Από την πλευρά της η εθνική απείλησε σε δύο περιπτώσεις, στο 26΄ με τον Τοροσίδη να σεντράρει και τον Λυμπερόπουλο να αστοχεί στην προβολή που επιχείρησε και στο 44΄, όταν το σουτ του Σαλπιγγίδη έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μπόργιαν.

Η είσοδος των Μήτρογλου, Καφέ και Βύντρα σε συνδυασμό με τις (φυσιολογικές) παρατηρήσεις και προτροπές του Σάντος στο ημίχρονο για μεγαλύτερη προσπάθεια, βελτίωσαν την κατάσταση στην επανάληψη. Οι διεθνείς ήταν πιο κινητικοί, βελτίωσαν τα τρεξίματά τους και έχασαν νωρίς-νωρίς τρεις μεγάλες ευκαιρίες, όλες με τον Μήτρογλου, στο 47΄ (πέρασε τον Μπόργιαν αλλά βγήκε πλάγια και το σουτ αποκρούστηκε στη γραμμή), το 56΄ (απέκρουσε πάλι ο Καναδός τερματοφύλακας) και το 57΄ (τον πρόλαβε ο Γιάνκοβιτς).

Στο 60΄ ο Μπόργιαν απέκρουσε το μακρινό σουτ του Τζαβέλλα, όμως στο 63΄ η υπεροχή της εθνικής μετουσιώθηκε σε γκολ: ύστερα από σέντρα του Τζαβέλλα ο Στρέιθ απέτυχε να διώξει τη μπάλα και ο Φετφατζίδης με ένα “ξερό” αριστερό σουτ άφησε ακίνητο τον γκολκίπερ των Καναδών κάνοντας το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο σκόρερ έκλεψε τη μπάλα από τον Στρέιθ και αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Νίνη προτίμησε να τελειώσει τη φάση μόνος του αλλά απέκρουσε ο Μπόργιαν, ενώ στο 71΄ ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ανάγκασε σε διπλή επέμβαση τον αντίπαλο γκολκίπερ, με σουτ έξω από την περιοχή.

Από την πλευρά τους, οι Καναδοί απείλησαν μία και μοναδική φορά στο δεύτερο ημίχρονο, στο 75ο λεπτό: ο Ντε Ροζάριο υποχρέωσε τον Χαλκιά σε σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ, όταν έπιασε το σουτ ύστερα από κομπίνα σε φάουλ. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 87΄ και σε κόρνερ του Ντε Ροζάριο ο Φρεντ έπιασε μόνος του την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά, ενώ στις καθυστερήσεις ο Φετφατζίδης έφυγε μόνος του σε αντεπίθεση αλλά πλάσαρε άστοχα από μακριά, σε άδεια εστία.

Η εμφάνιση της εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκούντως ενθαρρυντική ενόψει της αναμέτρησης με τη Μάλτα, τον Μάρτιο, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2012. Ο Σάντος παρουσίασε ένα νεανικό σύνολο που πίεσε, έτρεξε και δημιούργησε καταστάσεις, αφήνοντας υποσχέσεις για μια καλύτερη συνέχεια.

Διαιτητής: Σβέιν Οντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος – Σίμπσον

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης (46΄ Χαλκιάς), Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Καραγκούνης, Νίνης, Κατσουράνης (46΄ Καφές), Σαλπιγγίδης (46΄ Μήτρογλου, 69΄ Γεωργιάδης), Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος (61΄ Κονέ).

ΚΑΝΑΔΑΣ (Στίβεν Χαρτ): Μπόργιαν, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82΄ Πασέκο), Τζάκσον (65΄ Έντγκαρ), Στρέιθ, Χάτσινσον, Ντε Ροσάριο, Σίμπσον (78΄ Ρίκετς), Όσιαν (46΄ Φρεντ).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment