PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέoς σεισμός νότια της Ζακύνθου


Νέα σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 04:59 π.μ. σήμερα στα ανοικτά της Ζακύνθου, λίγα 24ωρα μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 48 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι με τον σημερινό σεισμό «εκτονώθηκε ένα μεγάλο ποσό ενέργειες και με βάση αυτά τα δεδομένα υπάρχουν μικρές πιθανότητες να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό».

Υπενθυμίζεται ότι από τον σεισμό της Παρασκευής προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις λιμενικές εγκαταστάσεις, σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ το νησί μετακινήθηκε σύμφωνα με το Γωδυναμικό Ινστιτούτο κατά τρία εκατοστά τουλάχιστον, προς τα νοτιοδυτικά λόγω της σεισμικής δόνησης.

Όπως ανακοινώθηκε, τα σχολεία της Ζακύνθου θα μείνουν και σήμερα κλειστά, για προληπτικούς λόγους, καθώς από τους μέχρι στιγμής ελέγχους δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ζημιές στα σχολικά κτήρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment