PeristeriNews.gr
Υγεία

Νέο φάρμακευτικό παρασκεύασμα: Σπρέι με συστατικό… την αγάπη


Και όμως είναι αλήθεια, αγάπη σε μορφή σπρέι.

Οι επιστήμονες βρήκαν την «ορμόνη της αγάπης» και την μετέτρεψαν σε κανονικό φάρμακο.

Αν ποτέ ονειρευτήκατε πως η αγάπη θα μπορούσε να κυκλοφορεί στη μορφή χαπιών, τα οποία θα έπαιρνε κάποιος και θα γινόταν αμέσως ευτυχισμένος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως το όνειρό σας έγινε πραγματικότητα. Στο περίπου.

Μια ομάδα Αυστραλών ερευνητών ανακάλυψε πρόσφατα ένα φάρμακο το οποίο θεραπεύει την εξάρτηση από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και βασικό του συστατικό είναι… η αγάπη.

Για την ακρίβεια δεν είναι η αγάπη αυτή καθεαυτή, αλλά τα βασικά συστατικά από τα οποίο αποτελούνται οι ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα της αγάπης. Οι επιστήμονες έκαναν δεκάδες δοκιμές με την «ορμόνη της αγάπης», γνωστή και ως οξυτοκίνη, πάνω σε ναρκομανείς και έχουν ξεκινήσει ήδη την παραγωγή του φαρμάκου, το οποίο θα είναι σε μορφή σπρέι.

Τα πρώτα τεστ έγιναν σε πειραματόζωα, στα οποία είχε δημιουργηθεί η εξάρτηση στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Έπειτα από αρκετές ενέσεις με οξυτοκίνη, τα τρωκτικά έδειξαν σημαντικά μειωμένο ενδιαφέρον απέναντι στις ουσίες.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, η οξυτοκίνη έχει την ιδιότητα να αποβάλει το στρες και το αλκοόλ και τα ναρκωτικά συμβάλουν στην μείωση της ποσότητάς της στον εγκέφαλο. Αποκαθιστώντας, λοιπόν, τα επίπεδα της «ορμόνης της αγάπης», η οξυτοκίνη επιστρέφει δυναμικά στον εγκέφαλο και εξουδετερώνει τους επικίνδυνους εθισμούς.

Ποιος τολμά τώρα να ξανακοροϊδέψει την –κλισέ- ατάκα «η αγάπη όλα τα νικά», ε;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment