PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Νέο ρεκόρ ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο


Η ηλιακή ενέργεια σημείωσε νέο ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας για πρώτη φορά σχεδόν το 25% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, περίπου 8,7 γιγαβάτ παράχθηκαν από ηλιακή ενέργεια το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, αντιπροσωπεύοντας το 24,3% του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιήθηκε εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία από τον εθνικό φορέα του ηλεκτρικού δικτύου. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στις 10 Μαΐου, όταν η ηλιακή ενέργεια ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή 8,48 γιγαβάτ.

Ο Πολ Μπάργουελ, διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Εταιρειών Ηλιακής Ενέργειας, δήλωσε στην εφημερίδα Independent ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η ηλιακή ενέργεια παράγει περισσότερο ηλεκτρισμό από ό,τι η πυρηνική ενέργεια, με μόνο to φυσικό αέριο να την ξεπερνά.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, που στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι η ηλιακή ενέργεια έχει μια ισχυρή θέση στην απομάκρυνση του βρετανικού ενεργειακού τομέα από τον άνθρακα», δήλωσε.

Οι περιβαλλοντολόγοι εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για τα νέα, λέγοντας ότι το ρεκόρ έδειξε πόσο σημαντικός έχει γίνει ο τομέας για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η Βρετανία μόλις έφτασε ένα ακόμη ορόσημο στην προσπάθειά της να αξιοποιήσει την όλο και πιο φθηνή ενέργεια που προέρχεται από τον ήλιο», δήλωσε η Χάνα Μάρτιν, επικεφαλής ενέργειας της Greenpeace Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το σημερινό νέο ρεκόρ αποτελεί μια υπενθύμιση για το τι θα μπορούσε να επιτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο αν η κυβέρνησή μας ακυρώσει τις περικοπές στην υποστήριξη της ηλιακής ενέργειας και προωθήσει τις καθαρές τεχνολογίες που μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας, επιχειρηματικές ευκαιρίες και άφθονη καθαρή ενέργεια για τις επόμενες δεκαετίες. Σε όλο τον κόσμο, η ηλιακή ενέργεια συνεχίζει να χτυπά νέα ρεκόρ καθώς το κόστος πέφτει και η αποτελεσματικότητα ανεβαίνει. Η Βρετανία δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη αυτής της ενεργειακής επανάστασης», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment