PeristeriNews.gr
Οικονομία

Νέο πρόγραμμα για απασχολούμενους


Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων που απασχολούν 50 εργαζόμενους και άνω.

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων που απασχολούν 50 εργαζόμενους και άνω, στο νέο πρόγραμμα με τίτλο «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ», προς όφελος 14.000 απασχολουμένων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων με την εκπόνηση και εφαρμογή «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων και εργαζομένων», ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες τις οποίες διαμορφώνει η οικονομική κρίση, ενσωματώνοντας παράλληλα νέες τεχνολογίες στη διαδικασία παραγωγής και υπηρεσιών.

Το νέο πρόγραμμα είναι μέρος των 19 προγραμμάτων που υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ με στόχο την ανάσχεση των απολύσεων, και την ενίσχυση της εργασίας.

Οι δαπάνες για την εφαρμογή του προγράμματος προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους (ΠΔΕ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης).

Ωφελούμενοι είναι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις, είτε είναι πλήρους απασχόλησης είτε έχουν περιέλθει σε «εκ περιτροπής» εργασία, είτε είναι σε μερική απασχόληση μέχρι την υποβολή της αίτησης προς χρηματοδότηση.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ηλεκτρονικά στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr).

Ηλεκτρονικά υποβάλλονται συνημμένα σχετικά έντυπα τα οποία διευκρινίζονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του συγκεκριμένου προγράμματος. Οι υποψήφιες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ημέρα δημοσίευσης της Πρόσκλησης και για 40 ημέρες.

Μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων ακολουθεί αξιολόγηση και βαθμολόγηση των αιτήσεων, που καταλήγει σε σύνταξη πίνακα με τη βαθμολογία των επιχειρήσεων κατά φθίνουσα σειρά.

Θα επιλεγούν οι επιχειρήσεις με την καλύτερη βαθμολογία και μέχρι εξαντλήσεως του διατεθειμένου ποσού των 60.000.000€.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment