PeristeriNews.gr
Οικονομία

Νέο πακέτο μέτρων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο


Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» επεσήμανε ότι θα υπάρξει νέος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής τον Αύγουστο, η οποία θα δοθεί με βάση τη μείωση του τζίρου  την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου δίνοντας με αυτό τον τρόπο έμφαση στον τουριστικό κλάδο. Επίσης ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα εξετασθούν στοχευμένα μέτρα για τις τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά, αλλά και γενικά για εταιρείες οι οποίες καταγράφουν σημαντική μείωση του τζίρου τους.

Αναφερόμενος στον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι γύρω στις 100.000 είναι οι δυνητικοί δικαιούχοι, δηλαδή «λιγότεροι από ότι περιμέναμε». «Μου έκανε εντύπωση αφού εκτιμούσαμε ότι μπορούσαν να μπουν έως 300.000 επιχειρήσεις» δήλωσε για να συμπληρώσει ότι «ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν το γνωρίζει» ως πρόγραμμα. Όπως εξήγησε ήδη 7.000 ξενοδοχεία μετέχουν στον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής η οποία θα εκταμιευθεί την προσεχή εβδομάδα.

Παράλληλα προανήγγειλε και τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής «λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενή στοιχεία που έχουμε στον τουρισμό για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο» και γι’αυτό το λόγο θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Αναφορικά με την πορεία του τουρισμού φέτος ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι περιοχές που έχουν οδική πρόσβαση δεν θα έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο τα νησιά. Ακόμα και στην Αθήνα είπε υπάρχει δυϊσμός με  την εστίαση στο κέντρο της Αθήνας να έχει μεγάλο πρόβλημα, ενώ περιφερειακά καταστήματα είναι πιο προσβάσιμα και έχουν καλύτερη πορεία. «Η κυβέρνηση οφείλει να το λάβει έγκαιρα υπόψη και να πάρει επιπλέον μέτρα για τα τμήματα του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο μέσα στο καλοκαίρι…Πρέπει να παρακολουθήσουμε πώς θα πάει το επιπλέον άνοιγμα στον τουρισμό και έγκαιρα να παρέμβουμε, στοχευμένα όμως, σε αυτούς τους κλάδους».

Προκαταβολή φόρου

Εντός του μήνα αναμένονται και οι αποφάσεις για τη μείωση της προκαταβολής φόρου, με τον υπουργό Οικονομικών να διευκρινίζει ότι σε κάποιες περιοχές μπορεί να μηδενισθεί, «αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει ο Πρωθυπουργός» και θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο.

Τα έσοδα του Ιουνίου – σύμφωνα με τον υπουργό – εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 40% σε σχέση με τους στόχους, πτώση η οποία όμως είναι διαχειρίσιμη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment