PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Νέο διαδικτυακό παιχνίδι για την ελληνική φύση


Την ευκαιρία να «διασχίσει» κανείς το διασκεδαστικό μονοπάτι εξερεύνησης στην ελληνική φύση δίνει «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις», ένα νέο διαδικτυακό παιχνίδι της της WWF Ελλάς.

Πού βρίσκεται ο ελληνικός Καναδάς; Πώς ξεχωρίζει κανείς τη φωνή του τσακαλιού; Γιατί τα φλαμίνγκο είναι ροζ και ποια είναι τα απειλούμενα είδη της Ελλάδας; Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις που θα κληθούν να δώσουν, όσοι δοκιμάσουν το νέο διαδικτυακό παιχνίδι.

Μέσα από απρόσμενες ερωτήσεις, μαθητές αλλά και ενήλικες «ταξιδεύουν» σε τρεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους περιοχές της Ελλάδας, μαθαίνοντας άγνωστες πτυχές τους και διασκεδάζοντας.

Σύμφωνα με τη WWF, το παιχνίδι ευαισθητοποιεί, προσφέρει γνώση και επιβραβεύει τον «πράσινο» τρόπο σκέψης.

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις είναι γεγονός. Ένα αλλιώτικο και διασκεδαστικό ταξίδι γνωριμίας με τον τόπο μας, τις ομορφιές, τις ανάγκες του, αλλά και προτάσεις για να ζούμε καλύτερα. Απευθύνεται σε εφήβους, νέους αλλά και μεγαλύτερους και βέβαια σε δασκάλους και γονείς, καλώντας τους να δουν διαφορετικά την ελληνική φύση. Ο “γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις” έρχεται επιπλέον να διευρύνει την «οικολογική συντροφιά» των Οικοσκόπιο kids και Οικοσκόπιο, των ψηφιακών εφαρμογών του WWF Ελλάς που δημιουργήθηκαν για να πληροφορήσουν δωρεάν και με τον πλέον σύγχρονο τρόπο το κοινό, από παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας μέχρι φοιτητές και ερευνητές, για το περιβάλλον της Ελλάδα», σημείωσε η Ναταλία Καλεβρά, επιστημονική υπεύθυνη για το συγκεκριμένο παιχνίδι από το WWF Ελλάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment