PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέο διάγγελμα Ομπάμα για την κατάσταση στη Συρία


Σε νέο διάγγελμα για την κατάσταση στη Συρία θα προχωρήσει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Σύμφωνα με κύκλους του Λευκού Οίκου που αναπαράγουν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε νέο διάγγελμα για την κατάσταση στη Συρία θα προχωρήσει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Σύμφωνα με κύκλους του Λευκού Οίκου που αναπαράγουν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται ακόμα να ανακοινώσει την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Συρίας, αλλά θα ανακοινώσει νεότερα στοιχεία σχετικά με τις αποφάσεις του για το πώς θα προχωρήσει.

Ενημέρωση στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πρόκειται να λάβουν μια ενημέρωση απόρρητου χαρακτήρα από το Λευκό Οίκο σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου του σώματος Τζον Μπένερ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η ενημέρωση αυτή πρόκειται να γίνει στις 14:00 (21:00 ώρα Ελλάδας).
Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ και άλλα στελέχη της κυβέρνησης αναμενόταν να έχουν κατά την διάρκεια της ημέρας ομαδικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με στελέχη των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Οι κλήσεις αυτές, οι οποίες δεν θα έχουν απόρρητο χαρακτήρα, εντάσσονται στις «διαβουλεύσεις της κυβέρνησης σχετικά τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ στη Συρία την 21η Αυγούστου», είπε ο αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής της εθνικής διεύθυνσης πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ και η Σούζαν Ράις, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ομπάμα, καθώς και ο ναύαρχος Τζέιμς Ουάινφελντ, υπαρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, επρόκειτο επίσης να συμμετάσχουν στις επαφές αυτές, κατά τον αξιωματούχο.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο χρόνος για την αμερικανική επέμβαση στη Συρία. Ήδη γαλλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμα και για επίθεση μέσα στο Σαββατοκύριακο. O Μπαράκ Ομπάμα, με δηλώσεις του χθες, εμφανίστηκε αποφασισμένος να κινηθεί στρατιωτικά και μόνος του. Η επέμβαση κατά του καθεστώτος Ασαντ θα είναι περιορισμένη, ενώ απέκλεισε την αποστολή χερσαίων δυνάμεων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις, την ώρα, όμως, που το Πεντάγωνο και οι συνεργάτες του οριστικοποιούν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων. Μιλώντας από το Λευκό Οίκο πριν από τη συνάντησή του με τους προέδρους Εσθονίας, Λιθουανίας και Λετονίας, ο Ομπάμα είπε πως η επίθεση με χημικά εναντίον γυναικών και παιδιών είναι πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα, ενώ έκανε λόγο για απειλή όχι μόνο των αμερικανικών συμφερόντων αλλά και των συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως η Ιορδανία και το Ισραήλ.

Ενδεικτικό είναι ότι δε δίστασε να μιλήσει για ανικανότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς θα προτιμούσε να υπάρξει μια αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα παρά τη σαφή, όπως ανέφερε, παραβίαση των διεθνών κανόνων από την πλευρά της Δαμασκού. Μάλιστα, δήλωσε ότι η ανυπαρξία αντίδρασης στέλνει το μήνυμα ότι οι διεθνείς κανόνες δεν έχουν κανένα νόημα, ενώ πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν πως κάτι πρέπει να γίνει για την κατάσταση στη Συρία αλλά «κανείς δεν θέλει να το κάνει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment