PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέος προορισμός του Ιρανικού τάνκερ παρουσιάζεται η Τουρκία


Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 άλλαξε προορισμό και πλέον κατευθύνεται προς τη Μερσίνα της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το Associated Press επικαλούμενο τις ενδείξεις στο ηλεκτρονικό σύστημα AIS.

Στόχος του όπως φαίνεται είναι να αποφύγει λιμάνια της Ελλάδας ή άλλων λιμανιών της Ε.Ε., εν μέσω κλιμακούμενων προειδοποιήσεων από τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις, που θα υποστούν όσοι το βοηθήσουν.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι καθώς στο AIS μπορεί να εισαχθεί οποιοσδήποτε προορισμός δεν είναι βέβαιο ότι το Adrian Darya 1, που όταν αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ δήλωσε ως προορισμό την Καλαμάτα, θα πάει όντως στη γειτονική χώρα.

Όμως το βέβαιο είναι ότι έχει αλλάξει πλέον πορεία. Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων Marine Traffic το πρωί κατευθυνόταν νοτιοανατολικά της Σικελίας προς τις ακτές της Αφρικής.

Το διπλωματικό θρίλερ συνεχίζεται, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι σε αυτό δεν εμπλέκεται πλέον η Ελλάδα, που διεμήνυε πως δεν έχει λάβει αίτημα εισόδου του πλοίου σε λιμάνι της, αλλά και ότι δεν σκόπευε να το εξυπηρετήσει.

To τάνκερ πάντως έχει ανάγκη από ανεφοδιασμό σε καύσιμα και τρόφιμα, ενώ όπως φαίνεται αναζητεί τρόπο για να μεταφορτώσει σε άλλο δεξαμενόπλοιο το πετρέλαιο, που μεταφέρει. Το φορτίο του είναι υπερβολικά βαρύ για να περάσει από τη Διώρυγα του Σουέζ και να επιστρέψει στο Ιράν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment