PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέος κοροναϊός: 563 νεκροί, πάνω από 28.000 κρούσματα στην Κίνα


Μακραίνει συνεχώς η λίστα των θυμάτων από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα. Το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 73 στους 563 ενώ τα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν τις 28.000. 

Ένα μωρό διεγνώσθη με τον κοροναϊό μόλις 30 ώρες μετά τη γέννησή του και είναι ο νεότερος ασθενής που καταγράφηκε μέχρι σήμερα. Το μωρό γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου σε ένα τοπικό νοσοκομείο στη Βουχάν, επίκεντρο ξεσπάσματος του ιού. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Αν και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη, κάποιοι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να είναι μια περίπτωση όπου η λοίμωξη μεταδόθηκε μέσα στη μήτρα. Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό να μολύνθηκε μετά τη γέννηση από την επαφή με τη μητέρα, που νοσούσε.

Πολλές πόλεις και εργοστάσια παραμένουν αποκλεισμένα στην κεντρική Κίνα, ενώ έχουν επιβληθεί και περιορισμοί στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Εν τω μεταξύ περίπου 3.700 άτομα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess της Carnival, που βρίσκεται αγκυροβολημένο λίγο έξω από λιμάνι της Ιαπωνίας, παραμένουν σε καραντίνα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, καθώς έχουν διαγνωστεί 20 κρούσματα. Συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment