PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέος κατάλογος διευκρινίσεων από το υπουργείο για τα αυθαίρετα


Νέες διευκρινίσεις για τις ρυθμίσεις αυθαιρέτων έδωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Νέες διευκρινίσεις για τις ρυθμίσεις αυθαιρέτων έδωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στο νέο κατάλογο ξεκαθαρίζεται μεταξύ άλλων το πως θα γίνει η παροχή ρεύματος και νερού στα ακίνητα αλλά και περαιτέρω διευκρινίσεις για τακτοποίηση αυθαιρέτων που βρίσκονται κοντά σε δάση, παραλίες και ρέματα.

Συγκεκριμένα με βάση τον νέο κατάλογο του υπουργείο που έχει την μορφή ερωτο-απαντήσεων το αυθαίρετο κτίσμα θα πρέπει να λαμβάνει βεβαίωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο που θα πιστοποιεί ότι πλέον είναι νόμιμο και πως έχει πληρωθεί τουλάχιστον η πρώτη δόση και μόνο τότε οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να συνδέουν το οίκημά τους με την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε επιπλέον διευκρινήσεις για τα αυθαίρετα σημειώνοντας πως νομιμοποίηση μπορεί να υπάρξει και για κτίσματα που δεν έχει γίνει καθορισμός αιγιαλού και παραλίας, αλλά και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει χαρακτηρισμός δάσους ή οριοθετημένου ρέματος.

Σε μία τέτοια περίπτωση χρειάζεται να διαπιστωθεί πως το κτίσμα βρίσκεται εκτός της ζώνης του αιγιαλού ή τους δάσους και ο ιδιοκτήτης τότε θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα καταθέσει τότε τη δήλωση. Σε μία τέτοια βέβαια περίπτωση ρισκάρει το παράβολο και την αμοιβή του μηχανικού.

Διαβάστε όλο τον κατάλογο με τις ερωτο-απαντήσεις του Υπουργείου εδώ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment