PeristeriNews.gr
Οικονομία

Νέος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας


Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, θα έχουν το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, που καταφθάνουν σήμερα στην Αθήνα, για το νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, θα έχουν το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, που καταφθάνουν σήμερα στην Αθήνα, για το νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

Ο χρόνος παραμονής του κλιμακίου στην Ελλάδα, θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα ζητηθούν συναντήσεις και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθούν πρόσθετα στοιχεία, τόσο για τα διάφορα σκέλη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, όσο και την πορεία αναδιάρθρωσης των τομέων που κάθε υπουργείο εποπτεύει.

Εκτός από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και την οριστικοποίηση των παρεμβάσεων ύψους 22 δισ. ευρώ, τις οποίες αυτό θα περιλαμβάνει, οι επικεφαλής των ελεγκτών θέλουν να έχουν στοιχεία και για την πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού και τις πιθανές πρόσθετες παρεμβάσεις, εάν το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 είναι τελικά υψηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών αναχωρεί αύριο για τη Βουδαπέστη, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των άτυπων συμβουλίων Ecofin και Eurogroup. Εάν τα στελέχη της τρόικας κρίνουν ότι απαιτείται πολυήμερη παραμονή τους στην Αθήνα, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου από την προσεχή Δευτέρα.

Χθες, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, εκτός από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά, μετέβη και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις Ειδικές Γραμματείες ΔΕΚΟ και Αποκρατικοποιήσεων.

Ειδικότερα, στο ΓΛΚ, ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Από τον ειδικό γραμματέα ΔΕΚΟ, Γιώργο Κυριακό, ενημερώθηκαν για τις διαρθρωτικές αλλαγές στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, αλλά και για την πορεία συγκράτησης των μισθολογικών δαπανών (το υπουργείο Οικονομικών έχει προωθήσει διάταξη στη Βουλή, η οποία προβλέπει την έγκριση της μισθολογικής πολιτικής στις ΔΕΚΟ από Διυπουργική Επιτροπή).

Στη συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων, Γιώργο Χριστοδουλάκη, συζητήθηκε η προετοιμασία και υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, μέσω του οποίου προσδοκόνται έσοδα 15 δις. ευρώ έως το τέλος του 2013, και συνολικά 50 δις. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι την Παρασκευή, 15 Απριλίου, αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ενώ, δύο ημέρες μετά το Πάσχα, την Τρίτη 26 Απριλίου, η Eurostat θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment