PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας


Και νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων χειρίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην πρώτη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος άνδρα ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από την επιτόπια έρευνα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Στη δεύτερη περίπτωση, σχηματίστηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος άνδρα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση.

Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα sim και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Οι δύο δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες.

Παγίως, από την ΕΛ.ΑΣ. δεν ανακοινώνονται πλέον οι ηλικίες των κατηγορουμένων σε τέτοιες υποθέσεις, ούτε και οι περιοχές όπου φέρονται να δρούσαν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment