PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέες δηλώσεις Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις


Διευκρινίσεις έδωσε, μιλώντας στον BHMAFM, ο Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του ότι «κι εμείς παρακολουθούσαμε τους Αμερικανούς».

Διευκρινίσεις έδωσε, μιλώντας στον BHMAFM, ο Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του ότι «κι εμείς παρακολουθούσαμε τους Αμερικανούς».

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι οι παρακολουθήσεις των δύο αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Αγκυρα αφορούσαν τα ελληνοτουρικά και το Κυπριακό και ειδικότερα την αρνητική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Όπως είπε, η ΕΥΠ εντόπισε δύο σταθερά τηλέφωνα, με τις δυνατότητες που είχε τότε -«και θέλω να τους δοξάσω γι’ αυτό»- και παρακολουθούσαν τους δύο πρέσβεις των ΗΠΑ. Εκείνη την εποχή είχε τεθεί το δίλημμα εάν θα μπει η Κύπρος στην ΕΕ ή πρώτα η Τουρκία και μετά η Κύπρος ·τη δεύτερη άποψη υποστήριζαν οι ΗΠΑ, ανέφερε.

Υποστηρίζοντας το επιχείρημα που διατύπωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες, «κάνουμε ό,τι κάνουν όλοι», ο Θ.Πάγκαλος τόνισε ότι δεν υιοθετεί την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα, αλλά ότι «η Ελλάδα πρέπει όποτε και όπου μπορεί να κάνει ό,τι κάνουν κι όλοι οι άλλοι». «Αλλωστε, το “κάνουμε ό,τι κάνουν κι άλλοι” ήταν το σχόλιο και του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ σε σχετική ερώτηση», παρατήρησε ο κ. Πάγκαλος.

Επιπλέον, ο κ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε γιατί στη διαμάχη μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών για τις παρακολουθήσεις της NSA «θα πρέπει να είμαστε υπέρ της Μέρκελ;» και πρόσθεσε: «Σε πολύ δύσκολες στιγμές μάς στήριξαν οι ΗΠΑ, ενώ από την άλλη έχουμε τη γνωστή κατάσταση. Γιατί να μισούμε τους λαούς κατά ιεραρχία;»

Σε ό,τι αφορά τη συγκυρία που έκανε την αποκάλυψη, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «Έχει γίνει συζήτηση στον Τύπο γι’ αυτό και στο παρελθόν. Δεν το διέψευσε κανείς» και αναρωτήθηκε: «Τι ζημιά μας κάνει; Οι αμερικανοί παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό κι εμείς τους παρακολουθήσαμε για την εκστρατεία κατά της Κύπρου. Γιατί η Ελλάδα να είναι πάντα θύμα; Γιατί η Ελλάδα πάντα να την τρώει; Γιατί να μην παίρνει πρωτοβουλίες; Γιατί η κακομοιριά, η μιζέρια κι αυτός ο αστικός καθωσπρεπισμός;»

Για την κριτική που του ασκήθηκε, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι «οι εμπαθέστερες και κακοηθέστερες επιθέσεις» εις βάρος του έγιναν από το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, δε, ότι αισθάνεται «μισητός σε ένα χώρο που νόμιζα ότι ανήκα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment