PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέες απεργίες στις συγκοινωνίες


5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Νέα ταλαιπωρία αναμένει και την εβδομάδα που αρχίζει αύριο το επιβατικό κοινό της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν εξαγγείλει νέα σειρά κινητοποιήσεων, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο αύριο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

Συγκεκριμένα, όλοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, που προγραμματίζεται για την προσεχή Τρίτη, γεγονός που σημαίνει ότι κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς δεν θα κινηθεί. Την ίδια μέρα προγραμματίζεται μεγάλη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Αλλά και αύριο θα ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο δημοφιλή Μέσα σταθερής τροχιάς, το Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, με τον οποίο μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

*** Στο μεταξύ, από αύριο θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια του προαστιακού. Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε η εταιρεία, οι αυξήσεις θα φτάσουν έως και 50%. Οσον αφορά τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, τα εισιτήρια να εξισώνονται με αυτά των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή από 1 ευρώ σε 1,40 (αύξηση 40%).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment