PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέες αιματηρές διαδηλώσεις στην Υεμένη


Μακραίνει καθημερινά στην Υεμένη ο κατάλογος των διαδηλωτών που αφήνουν στους δρόμους την τελευταία τους πνοή στο δρόμο ζητώντας την ανατροπή του καθεστώτος του προέδρου Σάλεχ.

Μακραίνει καθημερινά στην Υεμένη ο κατάλογος των διαδηλωτών που αφήνουν στους δρόμους την τελευταία τους πνοή στο δρόμο ζητώντας την ανατροπή του καθεστώτος του προέδρου Σάλεχ, που κυβερνά τη χώρα εδώ και 32 χρόνια.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 26 τραυματίστηκαν, μερικοί εξ αυτών σοβαρά, χθες, στο Άντεν της νότιας Υεμένης, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να διαλύσουν με πραγματικά πυρά μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση.

Μέχρι αργά τη νύχτα της Παρασκευής διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ συγκρούονταν με φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές και αστυνομικούς οι οποίοι χρησιμοποίησαν πραγματικές σφαίρες για να τους διαλύσουν.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από ένα ξενοδοχείο στον κεντρικό οδικό άξονα της συνοικίας Μουάλα.

Ανάλογες ταραχές ξέσπασαν και σε άλλη συνοικία του Αντεν, όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν. Οι επίσημες αρχές διέψευσαν την πληροφορία.

Συνολικά, μόνο στο Άντεν έχουν σκοτωθεί 15 άνθρωποι από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, στις 16 Φεβρουαρίου.

Στις ογκώδεις πορείες που οργανώθηκαν στη Σαναά, το Άντεν, την Τάιζ και τη Μουκάλα συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυβερνητική σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι οποίοι εμψυχωμένοι από τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή αγωνίζονται για «την αρχή του τέλους» για τον πρόεδρο Σάλεχ, που κυβερνά τη χώρα από το 1978.

Ο Σαλέχ παρομοίασε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με ιό που σαρώνει τη χώρα. «Αυτός ο ιός δεν είναι μέρος της κουλτούρας των ανθρώπων της Υεμένης. Είναι ο ιός που από την Τυνησία πήγε στην Αίγυπτο. Σε κάποιες περιοχές η μυρωδιά του πυρετού θυμίζει γρίπη. Μόλις κάτσεις δίπλα σε κάποιον μολυσμένο, μολύνεσαι και ο ίδιος», είπε.

Ο Σαλέχ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και δήλωσε ότι θα στηρίξει τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας η οποία θα επιβλέψει τη διαδικασία.

Ωστόσο δεν προτίθεται να αποχωρήσει άμεσα από την εξουσία. Οι υποσχέσεις του πάντως δεν συγκινούν τους πολίτες που δοκιμάζονται από την υψηλή ανεργία και τη δυσβάστακτη φτώχεια και καταγγέλλουν την κυβερνητική διαφθορά και την έλλειψη πολιτικών ελευθεριών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment