PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέα Navtex για το Oruc Reis


Την ώρα που το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνές του στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex που αφορά την περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου.

Η νέα Navtex δίνει παράταση στις δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους στην περιοχή μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, όπως αυτή ορίζεται με πορτοκαλί χρώμα στον παρακάτω χάρτη:

Η νέα περιοχή φτάνει έως και έξι ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ έθεσε θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και ισχυρίστηκε πως υπάρχουν νησιά που η κυριαρχία τους δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα.

Ο Ακάρ στην ομιλία του στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας ( ΤUSAS) αναφέρθηκε στις εργασίες του Oruc Reis και δήλωσε πως «κάνουμε ξεκάθαρες εργασίες , φανερές. Δεν κρύβουμε κάτι. Κάνουμε επιστημονικές και τεχνικές εργασίες. Τα πλοία μας συνεχίζουν τις εργασίες τους. Είναι ανήθικο να παρουσιάζουν αυτές τις εργασίες ως πρόκληση ή ως αύξηση της έντασης. Δεν έχει καμία σχέση με την ηθική. Παραβλέπουν τις κινήσεις και τις ενέργειες που κάνουν σε νησιά στα οποία με κανέναν τρόπο δεν έχει δοθεί η κυριαρχία τους στην Ελλάδα, και παρουσιάζουν ως πρόκληση τις τεχνικές και τις επιστημονικές εργασίες τις οποίες κάνουμε. Αυτό δεν αρμόζει στη σχέση καλής γειτονίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment