PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέα υποβάθμιση για την Ιρλανδία


Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας κατά μία βαθμίδα προχώρησε αργά το βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας κατά μία βαθμίδα προχώρησε αργά το βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Η Ιρλανδία είναι η τρίτη χώρα της Ευρωζώνης της οποίας τα ομόλογα υποβαθμίζονται στην κατηγορία «junk».

Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιρλανδίας υποβαθμίστηκε σε Ba1 από Baa3, δηλαδή στην κατηγορία των μη επενδυτικών ομολόγων.

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι διατηρεί αρνητικές τις προοπτικές αξιολόγησης του χρέους της χώρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης.

Ως κύριο λόγο για την υποβάθμιση ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται την «αυξανόμενη πιθανότητα» να χρειαστεί η χώρα ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, μετά τη λήξη του ισχύοντος, το 2013, πριν βγει στις αγορές για δανεισμό.

Επιπλέον, η Moody’s επικαλείται ως λόγο για την κίνησή της την «αυξανόμενη πιθανότητα να χρειαστεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ως προϋπόθεση για μία πρόσθετη βοήθεια, μετά και τις πρόσφατες προτάσεις της ΕΕ».

Αν και η Moody’s παραδέχεται ότι η Ιρλανδία επιδεικνύει ισχυρή δέσμευση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και έχει μέχρι τώρα επιτύχει τους στόχους της, δεν παύει να θεωρεί ότι παραμένουν «σημαντικοί κίνδυνοι», κυρίως από την άποψη των συνεχιζόμενων ασθενών επιδόσεων της οικονομίας της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στο negative outlook, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης αντικατοπτρίζει τους παραπάνω κινδύνους που αφορούν στο πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος, καθώς και «στην αλλαγή τόνου μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ ως προς τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η βοήθεια θα είναι διαθέσιμη».

Με άλλα λόγια, δηλαδή, τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment