PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα μέτρα: Τι αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο Ν. Χαρδαλιάς


Μετά τις προτάσεις των επιδημιολόγων στην Κυβέρνηση φαίνεται να έχουν κλειδώσει τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια θα είναι και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν, το πιθανότερο, από αύριο.

Το lockdown πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου και δεν αποκλείεται να ισχύσει σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των μεταλλάξεων που φέρνουν εκτόξευση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές.

Το τι θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς (εκτός από την παράταση του lockdown) θα το αποφασίσουν οι ειδικοί, οι οποίοι συνεδριάζουν από τις 11:00 για να εξετάσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα (σε συνάρτηση και με την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική) και να κάνουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση για το ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μειωθούν τα κρούσματα.

Οι σκέψεις είναι να αλλάξουν οι κωδικοί «6» και «4» στο 13033.

Για τον πρώτο, μάλιστα, το ενδεχόμενο να αλλάξει και να αφορά μόνο βόλτα με τα πόδια (δηλαδή κοντά στο σπίτι και όχι με το αυτοκίνητο) το επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις δεν θα απαγορευτούν, αρκεί να γίνονται με τα πόδια.

Τέλος προβλέπεται αλλαγή ωραρίου όσον αφορά την απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα.

Έτσι, αντί για τις 18:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας πιθανότατα θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, όπως και τις καθημερινές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment