PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Ο δράστης του μακελειού είχε αγοράσει όπλα μέσω Διαδικτύου


O δράστης του μακελειού στo Κράιστσερτς, είχε αγοράσει τέσσερα πυροβόλα όπλα μέσω Διαδικτύου, από κατάστημα με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, όπως γνωστοποίησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Ο Ντέιβιντ Τιπλ, ιδιοκτήτης του καταστήματος Gun City, εξήγησε πως ο Μπράντον Τάραντ αγόρασε τέσσερα όπλα και πυρομαχικά από αυτό, αλλά διευκρίνισε πως ανάμεσά τους δεν ήταν το ημιαυτόματο τουφέκι στρατιωτικού τύπου που χρησιμοποιήθηκε στα τεμένη του Κράιστσερτς την Παρασκευή.

Ο Τιπλ τόνισε ότι δεν υπήρχε τίποτε το «εξαιρετικό» ως προς τον αγοραστή αυτόν, καθώς διέθετε άδεια οπλοφορίας. Πρόσθεσε ότι το κατάστημα λειτουργεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και ότι οι πωλήσεις έγιναν με βάση μια «διαδικασία αγοράς μέσω ταχυδρομείου που ελέγχεται από την αστυνομία» της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Μπρέντον Τάραντ σκοπεύει να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη για το μακελειό

Ο 28χρονος Αυστραλός που κατηγορείται για το μακελειό στα δύο τεμένη του Κράιστσερτς θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη για τις επιθέσεις, όπως δήλωσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης που διορίστηκε από δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας.

Σε βάρος του Μπρέντον Τάραντ ασκήθηκε δίωξη το Σάββατο, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση και κατά συρροή, από δικαστήριο της περιφέρειας του Κράιστσερτς.

Ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Πίτερς, που ορίστηκε από το δικαστήριο στην προκαταρκτική διαδικασία, δήλωσε πως ο 28χρονος Αυστραλός είπε «πως δεν θέλει συνήγορο».

«Θέλει να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του» στη δίκη, ανέφερε ο δικηγόρος, κρίνοντας πως δεν τίθεται θέμα για το εάν στην υπόθεση του Τάραντ ο κατηγορούμενος μπορεί να επικαλεστεί πως είχε το ακαταλόγιστο από ποινική άποψη. «Μοιάζει να έχει τα λογικά του, δεν μοιάζει να πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια. Έτσι φαίνεται. Μοιάζει να καταλαβαίνει τι γίνεται», πρόσθεσε ο Πίτερς.

Από την επίθεση στα τεμένη του Κράιστσερτς την Παρασκευή 15 Μαρτίου, βίντεο της οποίας ο δράστης της αναμετέδωσε απευθείας μέσω ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Έρευνες σε δύο σπίτια

Όπως έγινε γνωστό, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας εκτέλεσε εντάλματα έρευνας σε δύο πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας τα οποία συνδέονται με την έρευνα που διενεργείται για την πολύνεκρη επίθεση. Η αστυνομία της Αυστραλίας γνωστοποίησε ότι μια ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (Joint Counter Terrorism Team, JCTT) στη Νέα Νότια Ουαλία ερεύνησε δύο σπίτια στις κοινότητες Σάντι Μπιτς και Λόρενς. Τα δύο σπίτια που ερευνήθηκαν ήταν αυτά στα οποία μεγάλωσε ο 28χρονος Αυστραλός, ο οποίος που πάντως τα τελευταία δέκα χρόνια ζούσε στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σκοπός των δύο επιχειρήσεων «ήταν να συγκεντρωθεί επίσημα υλικό που μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας στη συνεχιζόμενη έρευνά της».

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η οικογένεια του 28χρονου δράστη προσέφερε τη βοήθειά της στις αρχές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment