PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα αυστηρά μέτρα από την Τετάρτη – Αναμένονται οι ανακοινώσεις


Ένα δύσκολο και σκληρό lockdown αναμένεται να ζήσουμε εκ νέου στην Αττική τουλάχιστον μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

Την εφαρμογή lockdown στην Αττική, τύπου Μαρτίου, από αύριο Τετάρτη, εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Βάσει της εισήγησης κλείνουν από αύριο τα σχολεία και το λιανεμπόριο μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο,  «σήμερα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα».

Στην έκτακτη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα συζητήθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι η πρότασή του είναι να εφαρμοστεί άμεσα στην Αττική lockdown τύπου Μαρτίου.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκεσε μία ώρα και αμέσως μετά ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα από την επιτροπή των ειδικών.

Στην απογευματινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να αποφασιστεί αν θα τεθεί σε ισχύ ένα σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική, αλλά και τι θα γίνει με σχολεία και καταστήματα.

Η πλήρης δήλωση Κικίλια: «Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και της καταστάσεως. Παρατέθηκαν τα δεδομένα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής των επιστημόνων έτσι ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment