PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Νέα απόφαση για την ανακύκλωση μπαταριών


Νέα απόφαση για την ανακύκλωση μπαταριών

Μία στις τέσσερις μπαταρίες που διατίθενται στην αγορά, ως τον Σεπτέμβριο του 2012, πρέπει να ανακυκλώνεται, ενώ το 2016 το ποσοστό συλλογής πρέπει να ανέβει στο 45%. Ήδη, όμως, από το 2012 πρέπει να συλλέγεται το σύνολο των συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας.

Οι στόχοι αυτοί τίθενται με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που ορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών στη χώρα μας, την οποία υπέγραψαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η απόφαση προβλέπει ότι οι παραγωγοί χρηματοδοτούν το κόστος για τη συλλογή, την επεξεργασία και την ανακύκλωση όλων των αποβλήτων φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, όπως και των αποβλήτων από ηλεκτρικές στήλες και συσσωρευτές βιομηχανίας και αυτοκινήτων. Επίσης σύμφωνα πάντα με το ecofinder, απαγορεύεται η απόρριψη των μπαταριών σε χώρους υγειονομικής ταφής ή η αποτέφρωσή τους.

Τέλος, η απόφαση απαγορεύει (με ορισμένες εξαιρέσεις) τη διάθεση στην αγορά των μπαταριών που περιέχουν άνω του 0,0005% υδράργυρο και άνω του 0,002% κάδμιο κατά βάρος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment