PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέα έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα


Νέα έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στον τρίτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα.

Νέα έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στον τρίτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα. Σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Tokyo Electric Power, ο αντιδραστήρας είναι ανέπαφος και η διαρροή ραδιενεργού υλικού είναι μικρή.

Εκτιμάται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από συγκέντρωση υδρογόνου. Νωρίτερα σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός 6,2 Ρίχτερ, ενώ το πρωί σε δυο ακτές της περιοχής Μιγιάκι στα βόρεια της χώρας, εντοπίστηκαν τα πτώματα 2000 αγνοουμένων.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανέφερε νωρίτερα ότι οι πιθανότητα διαρροής ραδιενέργειας από την έκρηξη στο νέο αντιδραστήρα είναι πολύ μικρή.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό TEPCO, προσθέτοντας ότι ο αντιδραστήρας είναι ανέπαφος

Η Tepco πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, προειδοποίησε όσους κατοίκους έχουν παραμείνει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον σταθμό να μείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους.

Από την περασμένη Παρασκευή, οπότε σημειώθηκε ο μέγας σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων Οι τεχνικοί του πυρηνικού σταθμού δίνουν μάχη με το χρόνο για να μειώσουν την πίεση των αντιδραστήρων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment