PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Χρυσοχοϊδης: Οι εμπρηστές της Μόριας συνελήφθησαν


Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας και ένας ακόμα αναζητείται, σύμφωνα με τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Οι εμπρηστές της Μόριας συνελήφθησαν», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης συγχαίροντας παράλληλα την Ελληνική Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης.

«Με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικό κλιμάκιο παραμένει στο νησί επιβλέποντας τις εργασίες στη νέα προσωρινή δομή, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες μεταφοράς και εγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών που έμειναν χωρίς στέγη έπειτα από την καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας.

21 κρούσματα στη νέα δομή

Συνολικά 21 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν προκειμένου να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ. Αμέσως τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Συνολικά από το Σαββάτο το απόγευμα, μέρα που ο νέος καταυλισμός άνοιξε, έχουν μπει σε αυτόν 800 άτομα. Χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να μπουν στον καταυλισμό χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «νέα Μόρια».

Αρκετοί Αφγανοί θεωρούν ότι μένοντας έξω θα ασκήσουν πίεση στην Ευρώπη και την ελληνική κυβέρνηση, και έτσι θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, γεγονός που δεν επαληθεύεται σε καμία περίπτωση, ενώ έχουν διαρρεύσει φήμες ότι δεν υπάρχει φαγητό και νερό στον νέο καταυλισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment