PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Όχι» στη λαγνεία του κλομπ


Υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων και εναντίον της «λαγνείας του κλομπ» τάχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί στα ελληνικά ιδρύματα, μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο κ. Χρυσοχοΐδης, υποστήριξε ότι «είναι αφύσικο το κλειστό πανεπιστήμιο» και επανέλαβε ότι «θέλουμε ανοιχτά και ελεύθερα πανεπιστήμια».

Ταυτόχρονα, όμως, έθεσε όρια στην καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας, απορρίπτοντας – όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε – τη «λαγνεία του κλομπ».

Όσον αφορά το αίσθημα ασφάλειας, ο υπουργός επεσήμανε ότι «η προστασία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη», ενώ έστειλε μήνυμα ότι «δεν θέλουμε το μίσος των λίγων αλλά την ελπίδα και την ασφάλεια όλων».

Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, διαμηνύοντας ότι προσπαθεί να καταστήσει τον εσωκομματικό ανταγωνισμό «πρόβλημα της κοινωνίας, σιγοντάροντας τη βία».

Στο ίδιο πλαίσιο, επέρριψε σαφείς ευθύνες στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν συμπεριφέρεται ως πρώην πρωθυπουργός, αλλά «σαν αδέξιος ισορροπιστής μιας βαρετής θυμικής γλώσσας».

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στον χώρο των Πανεπιστημίων είναι ιδιαιτέρως τεταμένη τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε «ανοιχτή σύγκρουση» με τους αντεξουσιαστές, με τις επιθέσεις εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment