PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Χρυσοχοΐδης: Καταφέραμε τα βασικά


Οι αρχές χθες κατάφεραν τα βασικά: να προστατευθούν οι άνθρωποι, να μην υπάρξει ανθρώπινη απώλεια, αλλά και να σωθούν οι περιουσίες. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις κοινές δηλώσεις του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Χρήστο Στυλιανίδη, ενώ επεσήμανε ότι η αρχή της αλληλεγγύης έγινε πράξη.

«Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, γιατί σε αυτές εκφράζονται οι αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης» είπε ο Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι αυτό ακριβώς σηματοδοτεί και η επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη. «Οι αξίες εκφράστηκαν εμπράκτως με το πρόγραμμα RescEU» σημείωσε.

«Αυτό είναι Ευρώπη. Αυτή είναι η Ευρώπη, που θέλουμε» υπογράμμισε ο υπουργός.

Χρ. Στυλιανίδης: Η Ευρώπη θα μείνει δίπλα στην Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση ότι η Ευρώπη θα μείνει δίπλα στην Ελλάδα και θα βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Εύβοια, έδωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

«Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και συνεχίζει να είναι δύσκολη» δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, τονίζοντας πάντως πως τού έκανε «εξαιρετική εντύπωση ο σπάνιος συντονισμός που έχει επιδειχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια».

«Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες οι ελληνικές αρχές κατάφεραν να αποφύγουμε την απώλεια ανθρώπινης ζωής» είπε, προσθέτοντας πως αξίζει «ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους αρμόδιους και στους πραγματικούς ήρωες που δρουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς».

Υπογράμμισε παράλληλα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, σημειώνοντας ότι «ήδη έχει καταφτάσει το πρώτο ιταλικό αεροσκάφος, άλλο ένα είναι στο δρόμο και έρχεται και ένα ισπανικό».

«Είμαστε σε συνεχή επαφή και με άλλες χώρες και αν χρειαστεί θα επεκτείνουμε τη βοήθεια» συνέχισε, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την ιταλική, στην ισπανική και την κροατική κυβέρνηση «διότι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στην Ελλάδα».

Δήλωσε τέλος υπερήφανος γιατί αποδεικνύεται – όπως είπε – ότι «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι κάτι χειροπιαστό» και υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης και της προετοιμασίας για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment