PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Χρυσοχοΐδης: Αδικαιολόγητη η αστυνομική βία


«Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.

Είπε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα, ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ενώ επισήμανε πως για τη συγκεκριμένη πλατεία «έχουμε δεχθεί κατ’ επανάληψη καταγγελίες, και από τη δημοτική αρχή, για συνωστισμό».

Σύμφωνα με τον υπουργό, στα επεισόδια αυτά, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έγιναν 11 συλλήψεις, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να ασκείται βία σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων.

«Για το περιστατικό αυτό διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που εμείς ψηφίσαμε. Γίνεται έρευνα επίσης από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, θα τελειώσει γρήγορα, ούτως ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια και να υπάρξει απόδοση ευθυνών» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως συμπλήρωσε, η αστυνομία εδώ και ενάμισι χρόνο βρίσκεται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή σε πολλά μέτωπα «και, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της όπως επιβάλλουν οι νόμοι. Άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό. Αυτά προς το παρόν, θα έχουμε να πούμε περισσότερα με την ολοκλήρωση της πειθαρχικής και της ποινικής έρευνας».

Ο υπουργός χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ 25 ότι «κινδυνεύει» η δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας ότι «αν οι δημοκρατικοί θεσμοί κινδύνευσαν και η χώρα απειλήθηκε, αυτό συνέβη επί των ημερών που είχαν αυτοί τη διακυβέρνηση του τόπου».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο 15μερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο.

Για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ δήλωσε πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα» και ότι «τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment