PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μ. Χρυσοχοΐδης: Έως το Πάσχα φεύγουν όλοι οι πρόσφυγες από τη Λέσβο


Μέχρι το Πάσχα θα φύγουν από τη Λέσβο όλοι οι μετανάστες, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον Guardian.

«Θα φύγουν όλοι. Από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που είναι εδώ αυτή τη στιγμή, προβλέπω ότι 6.000 θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα έως τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι ως το Πάσχα… Το 70% των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο είναι Αφγανοί που θα λάβουν καθεστώς πρόσφυγα και ταξιδιωτικά έγγραφα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να υποδεχθεί πάνω από 1.500 ανθρώπους από τη Μόρια και τόνισε ότι είναι κρίσιμο οι πρόσφυγες της Μόριας να μεταφερθούν στον νέο προσωρινό καταυλισμό. «Υπάρχουν ομάδες Αφγανών, και φοβάμαι ακόμα και κάποιοι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ενθαρρύνουν χιλιάδες ανθρώπους να μην πάνε. Είναι αδιαπραγμάτευτο. Θα φύγουν από το νησί, αλλά πρέπει να πάνε μέσω αυτής της νέας δομής και να πάρουν πρώτα τα απαιτούμενα νομικά έγγραφα» είπε.

Συνολικά 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν άρχισε να λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στη νέα δομή προϋποθέτει την εξέταση για κορωνοϊό. Η εθνική οδός Μυτιλήνης – Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστή για όγδοη μέρα από χιλιάδες πυρόπληκτους φυγάδες του καταυλισμού της Μόριας, οι οποίοι ζουν στον δρόμο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές.

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε τη νύχτα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η πυρκαγιά κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου. Ωστόσο, παραμένουν κάποια οχήματα στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση, καθώς έχουν αρχίσει άνεμοι.

Όσον αφορά τα αίτια, εξετάζεται η εκδοχή του εμπρησμού, γι’ αυτό προσήχθησαν από την αστυνομία συνολικά 13 νεαροί αλλοδαποί, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά όλοι ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment