PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μ. Τσιώτα: Δεν θα σταματήσουμε λεπτό τις απολυμάνσεις στο Περιστέρι (video)


«Μόλις πληροφορηθήκαμε για την κλινική ρίξαμε εκεί όλη μας την προσοχή» τονίζει η Αντιδήμαρχος Περιστερίου.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου μίλησε στο PeristeriNews.gr για τις απολυμάνσεις που γίνονται λόγω κορωνοϊού στην πόλη αλλά και για τα μέτρα που πάρθηκαν μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στην ιδιωτική κλινική.

Όσον αφορά το γενικό πλαίσιο που ακολούθησε ο Δήμος, η κ. Τσιώτα ανέφερε: «Σαν Πολιτική Προστασία και υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου έχουμε οργανώσει 5 συνεργεία καθαρισμού για όλη την πόλη από την αρχή της πανδημίας αποκλειστικά γι’ αυτή τη δράση. Οι καθαρισμοί αφορούν όλους τους κοινόχρηστους χώρους όπως στάσεις λεωφορείων, παγκάκια, κάδους απορριμμάτων, πεζοδρόμια, στύλους φωτισμού κ.α. Πρόκειται για απολυμάνσεις σε καθημερινή και συνεχή βάση».

Σε ερώτημα για το τι υλικά χρησιμοποιούνται στις απολυμάνσεις η Αντιδήμαρχος τόνισε: «Χρησιμοποιούνται ειδικά απορρυπαντικά και ατμοί από τα μηχανήματα που διαθέτουμε. Οι υδροφόρες χρησιμοποιούν ένα ειδικό φάρμακο, μη τοξικό, το οποίο είναι ενδεδειγμένο για να γίνεται μια τυπική αποστείρωση όλων αυτών των χώρων. Όλη η διαδικασία του καθαρισμού είναι στα πλαίσια των οδηγιών που έχουν δοθεί».

Αναφορικά με την ιδιωτική κλινική όπου εμφανίστηκαν τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού, η κ. Τσιώτα σχολίασε: «Η περιοχή της κλινικής λόγω της ευαισθησίας από την ύπαρξη της μονάδας υγείας είχε απολυμανθεί αρκετές φορές πριν εμφανιστούν τα κρούσματα του κορωνοϊού» και πρόσθεσε: «Όταν ο Δήμος Περιστερίου έλαβε γνώση του γεγονότος και τα πέντε συνεργεία που είναι επιφορτισμένα με τον καθαρισμό σημείων έπεσαν στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από την κλινική και προχώρησαν στο άδειασμα και στην ειδική απολύμανση όλων των κάδων, έγιναν απολυμάνσεις των τοίχων και των δέντρων γύρω από την κλινική, των πεζοδρομίων και των αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα».

Κλείνοντας η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου ανέφερε: «Η αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Περιστερίου είναι σαφές πως αφορά τους κοινόχρηστους χώρους έξω από την κλινική και όχι τον εσωτερικό χώρο και καθημερινά θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε εστίες μόλυνσης στην πόλη. Εννοείται πως κινούμαστε με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment