PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μ. Θεοδωράκης : «Οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας»


Με φόντο ένα πανό που έγραφε «Ρε ουστ», ο κ. Μίκης Θεοδωράκης εμφανίσθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Με φόντο ένα πανό που έγραφε «Ρε ουστ», ο κ. Μίκης Θεοδωράκης εμφανίσθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, αγνοώντας τις προτροπές του δημάρχου κ. Ι. Μπουτάρη να μην χρησιμοποιηθεί η πλατεία για πολιτική συγκέντρωση. Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στο σημείο, ούτε έκανε την εμφάνισή της η Δημοτική Αστυνομία, παρά μόνον τροχονόμοι που ρύθμιζαν την κυκλοφορία. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πάντως απηύθυνε, το πρωί πρόσκληση στον κ. Θεοδωράκη να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κόσμος συγκεντρώθηκε πολύς για να ακούσει τον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με το «πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα έως τον Λευκό Πύργο φωνάζοντας όχι στο μνημόνιο». Και ακούστηκαν συνθήματα, όπως «κάτω η κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος» και «έξω η τρόικα».

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο κ. Θεοδωράκης είπε: «πιθανώς να έχω αλστχάϊμερ – όπως ισχυρίζονται μερικοί – και γι΄ αυτό νιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνες». Το πλήθος άρχισε να χειροκροτεί και να ζητωκραυγάζει.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ακόμη ότι από το καλοκαίρι του 2009 και όλο το 2010 έως σήμερα, βιώνουμε στην πλάτη μας τα αποτελέσματα της τελικής φάσης με την οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση που εκπορεύεται από τα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που στοχεύουν στην παγίωση της παγκοσμιοποίησης και πρόσθεσε: «Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες μοιάζουν μ΄ αυτούς που φορούν γραβάτα και που οι δικοί μας τους αγκαλιάζουν, λέγοντας από μέσα τους ” σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω” κάνουν λάθος».

Εντύπωση προκάλεσε όταν είπε ότι είναι καλλιτέχνης, μουσικός και διερωτήθηκε: «και τι θα πει αυτό; Ό,τι ως πολίτης είμαι διαφορετικός από τους άλλους; Ό,τι δηλαδή ένας νομικός, ένας επιχειρηματίας, ένας δημοσιογράφος ή ένας επαγγελματίας πολιτικός έχουν μεγαλύτερη ευθύνη και περισσότερα δικαιώματα να αποφασίζουν για τα κοινά απ΄ ότι εγώ;».

Και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας: «θα πρέπει άραγε να ακούσω την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που ρωτά πόσο κόστισε η συγκέντρωση στα Προπύλαια και ποιος χρηματοδότης βρίσκεται από πίσω;».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment