PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Βορίδης: Θα αποπέμψετε τον Ν. Φίλη;


Θέμα αποπομπής του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη θέτει ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, την οποία χαρακτήρισε αιματηρή εθνοκάθαρση, μη αποδεχόμενος τον όρο γενοκτονία.

Κατά τον κ. Βορίδη, η δήλωση αυτή του υπουργού Παιδείας «προφανώς ήδη αξιοποιείται από την τουρκική πολιτική για να αποδυναμώσει την επιχειρηματολογία περί γενοκτονιών που έχει διαπράξει το τουρκικό κράτος που αναπτύσσεται διεθνώς και επομένως έβλαψε ευθέως και αμέσως τους στόχους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία πιέζει την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας».

Επίσης, σύμφωνα τον βουλευτή της Ν.Δ., ο χειριζόμενος τα ευαίσθητα θέματα της Παιδείας «οφείλει να μεριμνά, ώστε οι θέσεις της ελληνικής Πολιτείας, ειδικώς στο θέμα αυτό, να αποτελούν μέρος της εθνικής διαπαιδαγώγησης που, κατά το Σύνταγμα, το ελληνικό κράτος υποχρεούται να παρέχει στους Έλληνες».

Τέλος, ο κ. Βορίδης υπενθυμίζει η Βουλή το 1994 αναγνώρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και προσθέτει ότι η θέση του κ. Φίλη «έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με όσα η Βουλή έχει ψηφίσει και εξακολουθούν να αποδέχονται η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο, των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

Καταλήγοντας, ρωτά τον Πρωθυπουργό: «Θα αποπέμψετε τον ανωτέρω υπουργό από την κυβέρνηση;».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment